Παρασκευή 23 Αυγούστου 2013

O Ραϊκόνεν προβάρει τα «κόκκινα»

Το σίριαλ του φετινού καλοκαιριού για το μέλλον του Φινλανδού στην F1 συνεχίζεται με φόντο τη Ferrari.

Εν αναμονή του βελγικού Γκραν Πρι στο Spa, ο «Guardian» με δημοσίευμά του ήρθε να ταράξει και πάλι τα νερά στην F1 σχετικά σε ποια ομάδα θα τρέχει του χρόνου ο Ράικονεν , καθώς ο 33χρονος Φινλανδός φαίνεται ότι απέκτησε και νέο προορισμό, εκτός από Red Bull, Lotus και αυτός δεν είναι άλλος από την Ferrari.

Όπως υποστηρίζει η Βρετανική εφημερίδα , υπάρχουν σκέψεις στην Ιταλική ομάδα να αντικαταστήσουν τον Φελίπε Μάσα στο τέλος της σεζόν,  και το μέλλον του Βραζιλιάνου  στην Scuderia  θα εξαρτηθεί  στα επόμενα δύο Γκραν Πρι, καθώς περιμένουν στην Ferrari  να αλλάξει αγωνιστική συμπεριφορά  και να φέρει τα επιθυμητά  αποτελέσματα για την ομάδα. Λάδι στην φωτιά και τα σενάρια για συζητήσεις της Ferrari με τον Κίμι Ραϊκόννεν  για επιστροφή του  στο Μαρανέλο,  έριξε και η χθεσινή απουσία του  από τα πάντοκ του Σπα, με την Lotus πάντως να τον καλύπτει με την αιτιολογία ότι απουσίαζε λόγω ασθένειας. Οι πληροφορίες αναφέρουν  πως ο πραγματικός λόγος ήταν,  ότι ήθελε να αποφύγει  τον καταιγισμό ερωτήσεων των δημοσιογράφων για το μέλλον του. Από την πλευρά του Φινλανδού, δηλώσεις έκανε ο μάνατζερ του, Στιβ Ρόμπερτσον,  ο οποίος ναι μεν είπε  ότι το κλειδί για το μέλλον του  Ράικονεν το έχει η  Lotus, αλλά  μόνο υπό προϋποθέσεις...δηλαδή να του εξασφαλίσει η ομάδα ανταγωνιστικό μονοθέσιο και να τον καλύψει οικονομικά. Σε διαφορετική περίπτωση ο Ράικονεν θα αγωνιστεί σε άλλη ομάδα το 2014.
Από την πλευρά της Ferrari δηλώνει αδιάφορη προς το παρόν  με τον  εκπρόσωπο της να δηλώνει στο BBC  «Αυτήν τη στιγμή δεν σκεφτόμαστε καθόλου την αγορά των οδηγών ».
Καταλυτικό ρόλο για την μετακίνηση η όχι του Ράικονεν στην Ferrari θα παίξει και ο  Φερνάντο Αλόνσο καθώς δεν θέλει να έχει για teamate του τον ιδιόρρυθμο 33χρονο Φινλανδό και  σε κάθε περίπτωση θέλει ένα « διαχειρίσιμο πιλότο» στο άλλο μονοθέσιο της ομάδας. Να τονίσουμε ότι ο   Ράικονεν είχε αγωνιστεί για 3 χρόνια στη Ferrari από το 2007 έως το 2009, πανηγύρισε  στην πρώτη του χρονιά με την Scuderia τον παγκόσμιο τίτλο. αλλά στην συνέχεια δημιουργήθηκαν  προβλήματα στη συνεργασία του με την ομάδα  και τον αντικατέστησε ο Αλόνσο.

enet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ ΣΑΣ

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...